Sommarturnén 2023

Artist

Datum

Lördag 29 Juli 2023
}

Start

19:30

Plats

Borgholms Slottsruin, Borgholm

Köp biljetter

Om eventet

Sommarturnén 2023

Laleh på sommarturné 2023 – hennes största någonsin!

Det var länge sedan Laleh var ute på vägarna. För fyra år sen planerades turnén att äga rum men ställdes in på grund av pandemin, men nu är det alltså äntligen dags!

Turnépremiären sker i Helsingborg den 28 juli och den 29 juli kommer hon till Borgholm på Öland. Turnén avslutas i barndomsstaden Göteborg på Ullevi där hon i somras gjorde en exklusiv hyllad spelning. I sommar kommer hon också att spela i Stockholm, där hon blir den första svenska kvinnliga artist som genomför en egen konsert på Tele2 arena.

Laleh är en av Sveriges mest älskade artister med hundratals låtar i bagaget, med moderna klassiker som ”Goliat”, ”En stund på jorden”, ”Bara få va mig själv”, ”Some die young”, ”Live tomorrow”, ”Det kommer bli bra”, ”Vårens första dag” och ”Vinterland” har hon varit med och format vårt musiklandskap de senaste 17 åren.

– Jag och hela min turnéfamilj, crew och band, har alla längtat efter publiken och vägarna, vi är så otroligt tacksamma över att vi har en hel turné att förbereda och se fram emot, det kommer bli bra!

I mars 2022 släppte Laleh det kritikerrosade albumet Vatten med låtar som ”Minnet av ett hav”, ”Socker och vatten” och ”Leopard” som spelats flitigt hos Sveriges Radio sen dess. Albumets första singel ”Det kommer bli bra” är redan trefaldigt belönad platina. Just nu är hon aktuell med nya singeln ”Vi är på riktigt” som släpptes 30 september, en duett med Darin. Med avstamp på Ullevi i somras, där han gästade Laleh på låten ”Bara få va mig själv”, tog de steget till att tillsammans skriva och släppa nya låten. Den som handlar om framtidstro och om att komma ihåg vad som är på riktigt i en värld där så mycket känns som på låtsas.

Info & tider

Tider

Alla tider är cirkatider!

Entréerna öppnar kl 18:00

Konsertstart: kl 19:30

Konsertslut: kl 22:30

Parkering och kommunikationer: Väg 136 mot Borgholm, ca 4 mil norr om Ölandsbron. Slottet syns på vänster sida från vägen när du närmar dig Borgholm. Parkering finns. Det finns promenadstigar till slottet från Borgholms centrum.

Tillgänglighet: Personer med funktions-nedsättning går in via huvudentrén och behöver ej stå i kö. Tänk på att komma i god tid! På grund av utrymningsskäl kan rullstolar endast stå på utmärkta rullstolsplatser (begränsat antal och bokats på separat hcp-biljett). En ledsagare går med gratis på samma biljett.

Mat & Dryck: Du får ej ta med mat eller dryck/alkohol in. Det kommer att finnas försäljning av mat och dryck (öl, vin kaffe, läsk) på konsertområdet (även vegetariskt alternativ).

Biljetter: Alla måste ha en giltig biljett för att komma in på konsertområdet. För dig som inte hämtat ut din biljett ännu, tänk på att du inte kan göra det på själva spelplatsen. Biljetter kommer att säljas i dörren från kl 18.00 (Om ej slutsålt). Biljetten kan ej avbokas. Biljetten ger endast tillträde till evenemanget en gång.

Information inför ditt besök: Paraplyer, inspelningsutrustning, barnvagnar, glasflaskor, burkar, metallbestick, termos eller husdjur får ej tas in på området. Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt eller flyttat.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns – inga barnvagnar får dock tas med på området!

Alla tillfällen med Laleh