Europe + Nestor

Artist

Datum

Tisdag 9 Juli 2024
}

Start

19:00

Plats

Borgholms Slottsruin, Borgholm

Köp biljetter

Om eventet

Europe + Nestor

Europe återvänder till Sverige i sommar – 9 juli intar dom Borgholms Slottsruin på Öland med NESTOR som support!

Efter tre slutsålda kvällar på Cirkus förra året är Europe äntligen tillbaka med efterlängtade spelningar i Sverige. Den 9 juli intar de för första gången Borgholms slottsruin på Öland. Som en extra krydda kommer NESTOR att agera support vid spelningen. Detta är en upplevelse du absolut inte vill missa!

Europe, bestående av sångaren Joey Tempest, gitarristen John Norum, basisten John Levén, trummisen Ian Haugland och keyboardisten Mic Michaeli, har inte bara hållit fast vid sitt signatursound utan även utvecklats genom åren. Från deras debutalbum “Europe” till senaste släppet “Walk the Earth”, har bandet konsekvent levererat rockmusik av högsta klass.

Med en imponerande lista av hits, inklusive “Carrie,” “Rock the Night,” och “The Final Countdown,” har Europe ständigt förnyat sitt grepp om musikscenen. Det är inte bara 80-talets nostalgi; bandets senare verk som ”Hold your head up” har visat deras förmåga att förnya och överraska lyssnare genom åren.

Europe har sålt miljontals med album och legendariska låten “The Final Countdown” nådde en förstaplacering i 25 länder 1986. Bandet tog emot ett pris från YouTube förra året för det första svenska bandet någonsin att få en miljard(!) visningar på en låt.

NESTOR omfamnar influenser från 80-talet med en ironisk twist och mycket hjärta. Bandet Nestor bildades 1989 (då var killarna 14–16 år gamla) där de släppte några album, men splittrades 1995. Nestor härstammar från en tid då rockmusik var häftig och musiken var fantastisk. Men idag är kombinationen av fantastisk musik och humor vad Nestor handlar om. Nestors uppdrag är att återställa rockens ära och skydda arvet samt omgestalta rockens ikonografi.

Info & tider

Tider Alla tider är cirkatider. Insläpp: 18:00. Konsertstart: 19:00

Parkering & Kommunikationer: Väg 136 mot Borgholm, ca 4 mil norr om Ölandsbron. Slottet syns på vänster sida från vägen när du närmar dig Borgholm. Parkering finns. Det finns promenadstigar till slottet från Borgholms centrum.

Tillgänglighet: Personer med funktionsnedsättning går in genom samma entré som övrig publik. Det kommer att finnas ett område för rullstolsplatserna. På grund av utrymningsskäl kan rullstolar endast stå på utmärkta rullstolsplatser. En ledsagare går med gratis på samma hcp-biljett.

Biljetter: Alla måste ha en giltig biljett för att komma in på konsertområdet. Förbered dig genom att ladda ner din biljett så att din QR-kod finns tillgänglig i entrén då internettanslutningen kan vara begränsad. Dina biljetter finns sparade på nortic.se, logga in med den mailadress du använt vid köpet. Biljetten kan ej avbokas. Biljetten ger endast tillträde till evenemanget en gång.

Mat & Dryck: Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området.

Information inför ditt besök: Paraplyer, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra får inte tas med in på konsertområdet. Husdjur lämnas hemma och barnvagnar likaså. Vi vill även uppmärksamma dig om att det inte går att ta med sig egna stolar in på området. Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt eller flyttat. Visitation sker vid insläpp. Genom inträde till vår arena godkänner du att bli visiterad.

Åldersgräns: 13 år, (18 år inne i serveringsområdet). Ej ok för yngre pga Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav om ljudnivåer. Tänk på att alla behöver giltig biljett.

Vi följer polisen och myndigheternas riktlinjer för större konserter och därmed kan saker och villkor ändras. Håll koll på vad som gäller inför ditt besök via nojet.se.

Alla tillfällen med Europe & Nestor