Är Takida och Stiftelsen samma band?

Takida Stiftelsen turne 2023

Artist

Datum

Lördag 15 Juli 2023
}

Start

19:00

Plats

Vadstena slott, Vadstena

Köp biljetter

Om eventet

Är Takida och Stiftelsen samma band?

Sommaren 2023 ger sig två av landets största och mest framgångsrika band ut på en gemensam stor turné.

När de två banden var ute på en gemensam sommarturné 2017 slog man det dåvarande publikrekordet i Dalhalla med 5653 fans i publiken. Sammanlagt blir det åtta stora stopp runt om i Sverige, bland annat på mäktiga slott och i ännu mäktigare slottsruiner.

13 goda vänner + support går ihop för att skapa sommarens varmaste och bästa kvällar. Stiftelsen & Takida bjuder upp till dans igen efter mångas önskan. Det är också för övrigt förstnämndas enda spelningar 2023. Hoppas vi ses där! /S&T

Kanske får vi svaret på frågan ”Är Takida och Stiftelsen samma band?”.

Support: Satan Takes a Holiday och Remedy!

Takida
Bildades 1999 och med debutalbumet ”Make You Breathe” (2006) slog de igenom stort. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor. Med hiten ”Master” blev bandet rejält stora i Tyskland och spelar även där på arenor. Under våren 2023 har Takida åkt på en stor arenaturné genom Sverige.

Stiftelsen
När barndomskamraterna Robert Pettersson (Takida) och Micke Eriksson drog igång Stiftelsen 2012 var ingen förberedd på mottagandet. Singeln ”Vart jag än går” slog ner som en bomb. Låten har spelat sig till 11xPlatina, låg på Svensktoppen hela 40 veckor och tilldelades en Grammis för ”Årets låt”. Debutalbumet ”Ljungaverk” togs emot med öppna armar och sålde snabbt platina.

Info & tider

Tider

Alla tider är cirkatider!

Entréerna öppnar kl 18:00

Konsertstart: kl 19:00

Konsertslut: kl 23:00

Parkering och kommunikationer: Oavsett om du tar dig till Vadstena Slott med bil eller buss så finns parkeringarna mycket nära slottet. Vi har inte en enda stor enhetlig parkering, de ligger lite utspridda kring hamnparken men har ändå närheten till slottet. Inom kommunen används P – skiva på de parkeringsplatser där det står angivet.

Tillgänglighet: Personer med funktions-nedsättning går in via huvudentrén och behöver ej stå i kö. Tänk på att komma i god tid! På grund av utrymningsskäl kan rullstolar endast stå på utmärkta rullstolsplatser (begränsat antal och bokats på separat hcp-biljett). En ledsagare går med gratis på samma biljett.

Mat & Dryck: Det kommer finnas försäljning av mat med vegetariska alternativ samt dryck (alkoholfritt och öl/vin). Observera att det ej är tillåtet att ta med alkohol in på konsertområdet!

Biljetter: Alla måste ha en giltig biljett för att komma in på konsertområdet, oavsett ålder! För dig som inte hämtat ut din biljet ännu, tänk på att du inte kan göra det på själva spelplatsen. Biljetter kommer att säljas i dörren innan konsertstart.

Information inför ditt besök: Vi tillåter egna enkla stolar på avgränsat område. Paraplyer, inspelningsutrustning, barnvagnar, glasflaskor, termosar, burkar, metallbestick eller husdjur får ej tas in på området.

Åldersgräns: 13 år

Alla tillfällen med Takida & Stiftelsen