Takida & Stiftelsen

Datum

Fredag 2 Augusti 2024
}

Start

17:30

Plats

Öja Krog, Ystad

Biljettleverantör: Nortic

Köp biljetter

Om eventet

Takida & Stiftelsen

Takida och Stiftelsen tillbaka på Öja Krog i Ystad 2 augusti!

Efter fjolårets succé gör dom en favorit i repris. Med sångaren Robert Pettersson som gemensam nämnare kommer Takida och Stiftelsen tillbaka till Öja Krog i Ystad för en exklusiv konsertkväll.

Efter förra årets gemensamma turné blir detta stopp ett kärt återseende med Ystadspubliken, och en chans att uppleva två av Sveriges största och mest framgångsrika band och alla deras hits under en fullspäckad kväll. Takida firar dessutom 25 år på scen och har precis släppt den nya plattan ”The agony flame”, en uppföljare från “Falling From Fame” från 2021 som inte gör dig besviken.

Special Guest denna kväll är americana- och countryinspirerade Jay Smith!

Takida
Takida bildades 1999 och slog igenom stort några år senare med debutalbumet ”Make You Breathe” 2006. Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln ”Curly Sue”. Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor. Med hiten ”Master” blev bandet rejält stora i Tyskland där de ofta är och spelar på stora arenor.

Stiftelsen
När barndomskamraterna Robert Pettersson från Takida, och Micke Eriksson drog igång Stiftelsen 2012 var ingen förberedd på mottagandet. Singeln ”Vart jag än går” slog ner som en bomb. Låten har spelat sig till 11xPlatina, låg på Svensktoppen hela 40 veckor och tilldelades en Grammis för ”Årets låt”. Debutalbumet ”Ljungaverk” togs emot med öppna armar och sålde snabbt platina.

Jay Smith
2010 släppte han sitt debutalbum “Jay Smith” och blev vida omskriven, inte bara i Sverige utan även internationellt, särskilt efter att den välkände amerikanska nöjesprofilen Perez Hilton hyllat hans version av Madonnas “Like a Prayer”. Därefter har han fortsatt att släppa musik, bland annat den guldcertifierade singeln “God Damn You”. 2019 kom han senaste album ”Young Guns” som drar tydligt mot hans passion för amerikansk country. Jays musikstil har utvecklats till en mix av core-country med inslag av pop, där berättandet står i centrum. 2024 gjorde han debut i Melodifestivalen där har gick till final med låten “Back To My Roots”, skriven tillsammans med sin syster Maria Jane Smith & Victor Thell (från Smith & Thell), Jonathan Keys och Jonas Jurström.

Info & tider

Parkering och kommunikationer: Parkering ligger ca 300 m från Öja Krog.

Kollektivtrafik: Skånetrafiken

Tillgänglighet: Personer med funktionsnedsättning går in via huvudentrén. Förhöjd plattform för rullstolsburna gäster finns att tillgå. På grund av utrymningsskäl kan rullstolar endast stå på utmärkta rullstolsplatser (begränsat antal och bokas på separat hcp-biljett). En ledsagare går med gratis på samma biljett.

Mat & Dryck: Försäljning av mat och dryck finns på området. Öja Krog har serveringstillstånd med fullständiga rättigheter på hela konsertområdet. Man får inte ta med egen mat och dryck/alkohol in på området.

Biljetter: Konserten är utomhus. Samtliga biljetter gäller onumrerad ståplats. Alla måste ha en giltig biljett för att komma in på konsertområdet. Förbered dig genom att ladda ner din biljett så att din QR-kod finns tillgänglig i entrén då internettanslutningen kan vara begränsad. Dina biljetter finns sparade på nortic.se, logga in med den mailadress du använt vid köpet. Biljetten kan ej avbokas. Biljetten ger endast tillträde till evenemanget en gång.

Information inför ditt besök: Paraplyer, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, mat & dryck, fyrverkerier, inspelningsutrustning/kameror och föremål som kan skada andra får inte tas med in på konsertområdet. Husdjur lämnas hemma och barnvagnar likaså. Vi vill även uppmärksamma dig om att det inte går att ta med sig egna stolar in på området. Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt eller flyttat. Visitation sker vid insläpp. Genom inträde till vår arena godkänner du att bli visiterad.

Åldersgräns: 13 år, Ej ok för yngre pga Miljö-och Hälsoskyddsnämndens krav om ljudnivåer.

Öja Krog tar både kort och kontanter, ej Swish!

Vi följer polisen och myndigheternas riktlinjer för större konserter och därmed kan saker och villkor ändras. Håll koll på vad som gäller inför ditt besök via nojet.se.

Alla tillfällen med Takida & Stiftelsen & Jay Smith