Lars Winnerbäck Sommarturné 2024

Datum

Lördag 13 Juli 2024
}

Start

19:00

Plats

Brottet, Halmstad

Biljettleverantör: United Tickets

Köp biljetter

Om eventet

Lars Winnerbäck Sommarturné 2024

Lars Winnerbäck till Halmstad i sommar!

Winnerbäck har flera gånger om spelat sig genom landet på utsålda arenor och i hans ständigt växande fanskara pratar man ofta om det just i år är en ”Winnerbäck-sommar” eller inte. Tiotusentals svenskar planerar helt enkelt sin semester efter hans stora utomhuskonserter under bar himmel. 2024 blir en “Winnerbäck-sommar” när Lasse ger sig ut på en stor turné till vackra slott, på stora arenor och på fina festivaler i Sverige och Norge. Från norr till söder via både Gotland, Piteå och Bergen.

David Ritschard och Amanda Bergman är klara som special guests på Lars Winnerbäcks sommarturné!

Nu är det klart att David Ritschard åker med på sommarens turné och tillsammans med sina musiker inleder kvällarna med en hel egen konsert. Vi är också otroligt glada att kunna presentera Amanda Bergman som också gör ett knippe egna låtar innan Lars Winnerbäck går upp på scen. Det blir med andra ord en helkväll.

“–Jag är stolt och glad över att David Ritschard och Amanda Bergman följer med oss i sommar. David skulle ju varit med i höstas, men mötte väggen. Jag såg honom på Debaser i mars och han var i strålande form. Helt ljuvligt! Amanda var med på A Walk in the Park-turnén 2016, så det blir ett fint återseende. Hon kommer med efterlängtad platta i juni. Stora hjärtan, magiska röster.” /Lars Winnerbäck

Neutronstjärnan är namnet på Winnerbäcks senaste album, släppt sensommaren 2023. Ett album skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Lasses texter fångar med sedvanlig precision hur det är att vara människa i det här landet samtidigt som de ramas in av en vemodig ljudbild omisskännligt signerad Berg och Sköld. En lägesrapport från ett land där våren verkar vägra komma. Eller kanske är precis runt hörnet.

Publiken och kritikerna tog senaste albumet till sig med öppna armar. Neutronstjärnan har sålt guld och Lars Winnerbäck är nominerad till “Årets Låtcitat” på P3 Guld. Alla låtar på albumet hamnade på Spotifys Topp 50, både P3 och P4 la låtar på rotation och albumet var under veckor det mest lyssnade i Sverige.

På släppet följde en stor arenaturné som på flera orter var helt slutsåld, bland annat på Avicii Arena i Stockholm, Scandinavium i Göteborg och ett publikrekord på SAAB Arena i gamla hemstaden Linköping.

Sommaren 2024 väntar en stor turné med Lars Winnerbäck. Det blir en riktig “Winnerbäck-sommar”. Under bar himmel.

Se hela turnén på winnerback.se

På scen under turnén:

Lars Winnerbäck

Jerker Odelholm – Bas

Jonna Löfgren – Trummor

Staffan Johansson – Gitarr

Carl Ekerstam – Gitarr

Sandra Widman – Sång, gitarr

Mikaela Hansson – Keyboard

 

Om Lars Winnerbäck:
I över 25 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och satt ord på en hel generations känslor. På fjorton studioalbum har han skapat ett eget, tydligt igenkännbart, språk och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder.
Debuten släpptes redan 1996 och genom åren har Winnerbäck prisats på Grammis (Årets textförfattare, Årets pop/rock, Årets album, Årets liveartist, Årets låt med flera), vunnit flera P3 Guld (Årets artist, Guldmicken med flera), sålt både guld/platina.

Om David Ritschard:
Hösten 2023 släppte David Ritschard sitt tredje album Detta har hänt. Skivan samlade de tidigare släppta Rockbotten EP och Duplantis Blues EP tillsammans med ett antal fristående låtar som givits ut sedan genombrottet med Grammisnominerade albumet Blåbärskungen 2021.
Efter en tids frånvaro av hälsoskäl under 2023 är Ritschard nu tillbaka på scenerna till den allt större publiken glädje.

Om Amanda Bergman:
Amanda Bergman har med en av landets varmaste och mest säregna röster berört människor runt om i världen i över ett decennium. Vad som började under de mystiska pseudonymerna Hajen och Idiot Wind, mynnade senare ut som frontperson i supergruppen och framgångssagan Amason samt hennes egna första soloalbum Docks.
Sedan debuten 2016 har Amanda hunnit bli lantbrukare, släppt tre album med Amason, vunnit priser, turnerat, startat konsertverksamheten ”Rockbonden” och spelat in en SVT-dokumentär om livet och gården. Nu är hon äntligen tillbaka med sitt andra album i ordningen “Your Hand Is Forever Checking On My Fever”. Albumet släpps 7 juni på Amanda Bergmans nystartade skivbolag CowCow.

 

Info & tider

ÅLDERSGRÄNS: 13 år.

RULLSTOLSBILJETTER: En ledsagare medföljer gratis på rullstolsbiljetten (Gäller endast på handikappsektionen). Plats avsedd för rullstolar kommer att finnas inom konsertområdet, för de som köpt hcp-biljett. Ledsagarintyg kan komma att kontrolleras.

PARKERING & KOMMUNIKATIONER: Det stannar flera bussar i närheten av Brottet och det tar bara några minuter att gå från hållplatsen till entrén. Hållplatsen heter ”Brottet”, här stannar stadsbuss: nr 1, 3, 5 & 19. Det finns en parkering (väldigt begränsat antal) i anslutning till Brottet.

HÅLLTIDER

18.00 Insläpp

19.00 Start

23.00 Slut

Obs! Tiderna är ca-tider.

INPASSERING OCH SÄKERHET: Publikens säkerhet är vår högsta prioritet sedan länge. Det ska vara tryggt och kul att gå på konsert. Vi har en kontinuerlig dialog om säkerheten med polis och berörda myndigheter.

För närvarande råder väskförbud på konserter och festivaler. Detta med anledning av polisens beslut. Dessa restriktioner kan ändras, håll dig uppdaterad om vad som gäller inför konserten. För mer information om väskförbudet och hur det påverkar dig, hänvisar vi till polisens Q&A.

Kom i god tid, det sker visiteringar i alla våra entréer.

Det är inte tillåtet att medföra paraplyer, campingstolar/stolar, sittpallar, bord, gåstavar, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier. Husdjur lämnas hemma. Professionell ljud- eller bildinspelningsutrustning får du inte ta med in på området.

Det finns ingen garderob eller effektförvaring. Arrangören ansvarar inte för effekter som lämnats utanför entrén och de sparas ej efter konserten.

Tack på förhand!

MAT OCH DRYCK: Mot bakgrund av polisen beslut att förbjuda väskor vid större evenemang är medhavd picknick inte tillåten. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området.

FOTOGRAFERING: Professionella systemkameror och ljudupptagning är inte tillåtet. Du kan ta bilder med din pocketkamera eller mobiltelefon om du önskar.

BILJETTER/BILJETTKASSA: Biljetterna skickas till din mejl samma dag som de köps.

För att du och ditt sällskap snabbt och smidigt ska kunna skanna era biljetter vid entrén uppmanar vi dig att ha din PDF-version av dina e-Biljetter redo. Du behöver inte printa dina fysiska biljetter utan det räcker med att visa upp din biljett på mobilen.

Observera att det inte räcker med bokningsbekräftelse, du måste ha med dig själva biljetten, som innehåller en streckkod. Om du inte kan hitta biljetterna; ta i god tid kontakt med United Tickets kundservice. Det kommer inte finnas någon biljettkassa på plats, alla biljetter säljs via winnerback.se.

BILJETTAVGIFTER: Priset inkluderar SEK 60,00 i serviceavgift. Samtliga priser angivna i SEK.

BILJETTGRÄNS: Det finns en begränsning på 10 biljetter per bokning till evenemanget. För större sällskap, kontakta United Stage.

ARRANGÖR: www.unitedstage.se

Alla tillfällen med Lars Winnerbäck