Nojet skugga

Aktuellt hos Nöjet

Nationalteaterns Rockorkester återvänder till Göteborg 31 augusti!

Denna gång på en helt ny konsertplats, nämligen Slottsskogsvallens Entrépark.

Nationalteaterns Rockorkester Turné 2018

Linnéstaden, Majorna, Slottsskogen – mer Göteborg än så blir det knappast. Spelplatsen passar båda banden som ”hand i handske” och äntligen blir det en utomhuskonsert på den riktiga hemmaplanen.

Vi har länge letat efter ett ställe där Rockorkestern och Sator kan få spela i ”sina egna kvarter”, och nu – bingo! En fantastisk plats vid den lummiga Slottsskogen. Säger Birger Hult, Nöjet Konsert.

Det blir helt klart en favorit i repris när bandet som berört generation efter generation med sin kultförklarade rock återvänder till Göteborg i sommar. “Livet är en fest”, “Hanna från Arlöv”, “Bängen trålar”, “Barn av vår tid”, är bara ett urval av de hits som detta legendariska band bjudit fansen på sedan starten 1978.

Med sig på denna konsert har dom det klassiska rockbandet Sator som med ett fokus på starka låtar och en glödande liveshow gör kvällen till en riktig rockfest!

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Nationalteatern var en svensk teatergrupp och är ett rockband, del av 1970-talets progg-rörelse. Ensemblen bildades 1969 och har sedan 1971 varit verksam med bas i Göteborg. Teatergruppen lade ner verksamheten 1993, medan man fortsatt med “rockorkestern” som bildades 1978.

Nationalteaterns Rockorkester består av:
Ulf Dageby – Sång och gitarr. Originalmedlem, låtskrivare och kompositör som bland annat gjort musiken till åtta BECK-filmer och mycket annat.
Håkan Nyberg – Trummor. Originalmedlem, spelat med allt och alla, bland annat Hasse Andersson, Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Peps Persson och Solstollarna.
Håkan Svensson – Gitarr. Medlem sedan ca 25 år. Spelat med bland andra Louise Hoffsten och Stefan Andersson.
Ulf Vinyl Stenberg – Keyboards. Började i bandet runt 1995.
Mattias Hellberg – Sång. Medlem i drygt 20 år. Artist i eget namn men också som gitarrist i Håkan Hellströms band.
Kalle Gustafsson Jerneholm – Bas. Känd från The Soundtrack Of Our Lives och driver klassiska Svenska Grammofonstudion i Göteborg.
Matilda Sjöström – Sång. Känd från Göteborgsbanden Steget och Det Brinner. Sjunger även med Håkan Hellström.
Anders Möller – Gitarr och sång. Turnérade med the Few från 1981 och från 1995, sångare och gitarrist i Black Ingvars.

SATOR
Som en av Sveriges mest klassiska institutioner av kvalitativ rock behöver Sator inte någon närmare presentation. Grundade i Borlänge som Sator Codex redan 1981 och efter förkortningen till Sator 1987 har bandet stadigt jobbat sig in i och bevarat sin position som en ledande urkraft inom svensk rock. Med ett fokus på starka låtar och en glödande liveshow har bandet med sin avskalade ”rock & punk mash-up” bevisat album efter album och turné efter turné att Less ibland verkligen kan betyda More. Efter 20 års väntan släppte Sator hösten 2022 coveralbumet Return of The Barbie-Q-Killers, där man gör sina egna versioner av “obskyra” punklåtar. Med singeln ”Brown Eyed Son” adderar bandet ytterligare en låt till den redan digra listan av odödliga klassiker i bandets setlist.

Turnéplan


Aktuella events