Nojet skugga

Aktuellt hos Nöjet

David Ritschard & Amanda Bergman – Special guests till Lars Winnerbäck

David Ritschard och Amanda Bergman är klara som special guests på Lars Winnerbäcks sommarturné!

Nationalteaterns Rockorkester Turné 2018

Det är en ”Winnerbäck-sommar” 2024, tiotusentals svenskar planerar helt enkelt sin semester efter Lars Winnerbäcks stora utomhuskonserter under bar himmel.

Nu är det klart att David Ritschard åker med på sommarens turné och tillsammans med sina musiker inleder kvällarna med en hel egen konsert. Vi är också otroligt glada att kunna presentera Amanda Bergman som också gör ett knippe egna låtar innan Lars Winnerbäck går upp på scen. Det blir med andra ord en helkväll.

“–Jag är stolt och glad över att David Ritschard och Amanda Bergman följer med oss i sommar. David skulle ju varit med i höstas, men mötte väggen. Jag såg honom på Debaser i mars och han var i strålande form. Helt ljuvligt! Amanda var med på A Walk in the Park-turnén 2016, så det blir ett fint återseende. Hon kommer med efterlängtad platta i juni. Stora hjärtan, magiska röster.” /Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck ger sig 2024 ut på en stor sommarturné till vackra slott, på stora arenor och på fina festivaler i Sverige och Norge. Från norr till söder via både Gotland, Piteå, Bergen och två kvällar i Dalhalla. Den 13 juli kommer dom till vackra Brottet i Halmstad!

Sensommaren 2023 släppte Winnerbäck sitt fjortonde album Neutronstjärnan, skapat tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld. Publiken och kritikerna tog albumet till sig med öppna armar. Neutronstjärnan har sålt guld, är Grammis-nominerad 2024 som Årets Rock och Lars Winnerbäck var nominerad till Årets Låtcitat på P3 Guld. Alla låtar på albumet hamnade på Spotifys Topp 50, både P3 och P4 la låtar på rotation och albumet var under veckor det mest lyssnade i Sverige.

Under hösten 2023 åkte Winnerbäck ut på en stor arenaturné som på flera orter var helt slutsåld, bland annat på Avicii Arena i Stockholm, Scandinavium i Göteborg och ett publikrekord på SAAB Arena i gamla hemstaden Linköping.

På scen under turnén:
Lars Winnerbäck
Jerker Odelholm – Bas
Jonna Löfgren – Trummor
Staffan Johansson – Gitarr
Carl Ekerstam – Gitarr
Sandra Widman – Sång, gitarr
Mikaela Hansson – Keyboard

Om Lars Winnerbäck:
I över 25 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och satt ord på en hel generations känslor. På fjorton studioalbum har han skapat ett eget, tydligt igenkännbart, språk och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder.
Debuten släpptes redan 1996 och genom åren har Winnerbäck prisats på Grammis (Årets textförfattare, Årets pop/rock, Årets album, Årets liveartist, Årets låt med flera), vunnit flera P3 Guld (Årets artist, Guldmicken med flera), sålt både guld/platina.

Om David Ritschard:
Hösten 2023 släppte David Ritschard sitt tredje album Detta har hänt. Skivan samlade de tidigare släppta Rockbotten EP och Duplantis Blues EP tillsammans med ett antal fristående låtar som givits ut sedan genombrottet med Grammisnominerade albumet Blåbärskungen 2021.
Efter en tids frånvaro av hälsoskäl under 2023 är Ritschard nu tillbaka på scenerna till den allt större publiken glädje.

Om Amanda Bergman:
Amanda Bergman har med en av landets varmaste och mest säregna röster berört människor runt om i världen i över ett decennium. Vad som började under de mystiska pseudonymerna Hajen och Idiot Wind, mynnade senare ut som frontperson i supergruppen och framgångssagan Amason samt hennes egna första soloalbum Docks.
Sedan debuten 2016 har Amanda hunnit bli lantbrukare, släppt tre album med Amason, vunnit priser, turnerat, startat konsertverksamheten ”Rockbonden” och spelat in en SVT-dokumentär om livet och gården. Nu är hon äntligen tillbaka med sitt andra album i ordningen “Your Hand Is Forever Checking On My Fever”. Albumet släpps 7 juni på Amanda Bergmans nystartade skivbolag CowCow.

Se hela turnén här!

Turnéplan


Aktuella events