Nationalteaterns Rockorkester

Datum

Torsdag 10 Oktober 2024
}

Start

19:30

Plats

Cirkus, Stockholm

Biljettleverantör: Ticketmaster

Om eventet

Nationalteaterns Rockorkester

Det är med stor sorg vi meddelar att Nationalteaterns Rockorkesters kommande konserter och höstturné ställs in efter beskedet att Ulf Dageby avlidit.

Alla ni som har biljetter till en kommande konsert med Nationalteaterns Rockorkester kommer att bli kontaktade av respektive biljettombud. Vi vill be er att ha lite tålamod i denna stund då många biljettköpare är berörda och hanteringen av återköpen tar tid.

Det var under onsdagen vi nåddes av beskedet att vår vän och kollega Ulf Dageby har gått bort. nojet.se/aktuellt/ulf-dageby/

Vi tackar för er förståelse under denna svåra tid.

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER ÅTERVÄNDER TILL CIRKUS I HÖST

“Livet är en fest”, “Hanna från Arlöv”, “Bängen trålar”, “Barn av vår tid” är bara några låtar med nostalgistämpel från bandet som bildades 1978 och som berört generation efter generation med sin kultförklarade rock.

Succéåret -22 bestod bland annat av en utsåld konserthusturné, publikfest med 39 000 personer framför Stora Scen på Sweden Rock, ett antal bejublade sommarspelningar med avslutning på ett helt utsålt Liseberg. Resultatet av detta har blivit ett oerhört tryck och stor efterfrågan på fler spelningar. Därför gjorde bandet ett fåtal utvalda spelningar sommar och höst -23.

Trycket och efterfrågan från publiken fortsätter, så med anledning av det kommer Rockorkestern tillbaka till Cirkus i Stockholm den 10 oktober.

Nationalteaterns Rockorkester består av:
Ulf Dageby – Sång och gitarr. Originalmedlem, låtskrivare och kompositör som bland annat gjort musiken till åtta BECK-filmer och mycket annat.
Håkan Nyberg – Trummor. Originalmedlem, spelat med allt och alla, bland annat Hasse Andersson, Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Peps Persson och Solstollarna.
Håkan Svensson – Gitarr. Medlem sedan ca 25 år. Spelat med bland andra Louise Hoffsten och Stefan Andersson.
Ulf Vinyl Stenberg – Keyboards. Började i bandet runt 1995.
Mattias Hellberg – Sång. Medlem i drygt 20 år. Artist i eget namn men också som gitarrist i Håkan Hellströms band.
Kalle Gustafsson Jerneholm – Bas. Känd från The Soundtrack Of Our Lives och driver klassiska Svenska Grammofonstudion i Göteborg.
Matilda Sjöström – Sång. Känd från Göteborgsbanden Steget och Det Brinner. Sjunger även med Håkan Hellström.
Anders Möller – Gitarr och sång. Turnérade med the Few från 1981 och från 1995, sångare och gitarrist i Black Ingvars.

Alla tillfällen med Nationalteaterns Rockorkester