Nojet skugga

Veronica Maggio

Aktuellt med Veronica Maggio

Inga kommande evenemang
I början på 2023 inledde Veronica Maggio ett samarbete med…

I början på 2023 inledde Veronica Maggio ett samarbete med Miriam Bryant som resulterade i den mästerliga låten “Under någon ny” – en låt som hyllats unisont i media och som genererat nära 1 miljon streams samtidigt som den utsågs till Veckans P3-Hit och Veckans Hitvarning på RIX FM. Det står även klart att duon förlänger samarbetet med en gemensam turné sommaren 2023.

Sju kritikerrosade album – samtliga multi-platina

Veronica har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans och nått otroliga kommersiella framgångar med sina sju kritikerrosade album – samtliga multi-platina. Hon har slagit rekord på Spotify med över 1 miljard streams och är därmed den första artisten – någonsin – vars låtkatalog på svenska når den magiska milstolpen. Veronica Maggio var Sveriges fjärde mest streamade artist på Spotify under 2022 och 2023 vann hon dessutom priset för årets pop på Grammisgalan!

Under hösten 2021 släpptes första delen av hennes sjunde album ”Och som vanligt händer det något hemskt” som bland annat innehåller hitsinglarna “SE MIG” och “Varsomhelst/närsomhelst”. Våren 2022 släpptes kapitel 2 som gjorde albumet komplett. Därefter följde en fullspäckad turnésommar där hon bland annat var ett av årets stora namn på Lollapalooza i Stockholm. Framgångssagan följde sedan Veronica utanför landets gränser då hon under hösten spelade för 10.000 besökare i ett slutsålt Spektrum i Oslo.

Under våren 2023 kickar Veronica Maggio igång sommaren på Evenew vid Universitetet i Stockholm – två kvällar förvandlas till en minifestival med artister som Avantgardet, Jackie Mere, Linn Koch-Emmery och Kasino.