Nojet skugga

Tommy Körberg

Aktuellt med Tommy Körberg

Tommy Körberg, ett namn och en man som knappast behöver…

Tommy Körberg, ett namn och en man som knappast behöver någon längre presentation!  Mannen med Sveriges största röst har förgyllt våra liv med musik och underhållning i årtionde efter årtionde. Med allt ifrån visor till rock, från odödliga musikalklassiker till dansanta toner med Benny Anderssons Orkester. Eller vad sägs om klassiker som Stad i ljus, Anthem, Judy min vän, Fattig bonddräng, Drömmen om Elin mfl, mfl. 

Sedan födseln i Västerbotten 1948 har han stått på en scen i mer eller mindre hela sitt liv. Utöver musiken har han även gjort en rad roller som skådespelare på scen och på film. Senast sågs han i musikalen Änglagårdoch tidigare har han gjort bland annat den internationella succén Chess som är skriven av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Tim Rice. På film har han setts i populära serier som Gåsmamman och Finaste familjen.

Tommy Körberg är helt enkelt en man med många talanger och har under sin verksamma tid samarbetat med de flesta inom svensk underhållning. Allt ifrån Hasse och Tage till Helen Sjöholm, Björn och Benny och många många fler. Under 2023 och 2024 summerade han sina erfarenheter och sin karriär på scen i showen Grand Finale!