Nojet skugga

Niklas Strömstedt

Aktuellt med Niklas Strömstedt

En av vårt lands mest folkkära artister, Niklas Strömstedt har…

En av vårt lands mest folkkära artister, Niklas Strömstedt har sedan mitten av 80-talet levererat oändligt många hits både till sig själv och till andra artister. Han har förutom sin solo karriär också medverkat i olika konstellationer så som medlem i gruppen Triad och inte minst som en del i trion GES, tillsammans med Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson. Med låtar som ”Om”, ”Sista morgonen” och ”Oslagbara!” är Niklas Strömstedt en stor del av vår svenska låtskatt.

Niklas började karriären redan 1981, med två soloskivor ”Skjut inte…det är bara jag!” följd av ”Andra äventyr” 1983. Fyra år senare skrev Niklas som tredje medlem i bandet ”Triad” något som kom att bli den legendariska julhiten ”Tänd ett ljus”, framförd i catchy fingerknäppande a capella.

1989 släpptes albumet ”En gång i livet” och Niklas slog igenom stort på svenska topplistorna med hits som bland annat känslosamma ”En kvinna och en man” och ”Sista morgonen”. Sedan dess har det hunnit bli åtta album och fyra samlingsalbum, priser och utmärkelser så som Rockbjörnen 1990 för årets manliga artist.

Med Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson skapades gruppen GES år 1994. Tillsammans släppte dom den episka singels “När vi gräver guld i USA” som dom även tog hem en grammis för årets låt samma år! Efter det har gruppen levererat otaliga hits och listettor så som “En jävel på kärlek”, “Hon är min” och “Stanna världen en stund”.