Nojet skugga

Linnea Henriksson

Aktuellt med Linnea Henriksson

Inga kommande evenemang
Skönsjungande Linnea Henriksson ifrån Halmstad har blivit en folkkär artist…

Skönsjungande Linnea Henriksson ifrån Halmstad har blivit en folkkär artist och låtskrivare sedan hennes genomgrott i Idol 2010. Som liveartist har hon en unik scennärvaro och hon kan göra vilken scen som helst till sin egen.

Hyllad svensk popsångare och låtskrivare.

Linnea Henriksson har sedan sin entré i Idol 2010, blivit en älskad och folkkär artist. Genom sina tre fullängdsalbum, en jul-EP och sin uppskattade medverkan i Så mycket bättre 2018 har hon hyllats av svenska folket. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger och hon har tagit emot prestigefyllda priser som P3 Guld (Årets artist 2012, Årets pop 2019), Alice Babs Jazzstipendium 2015 och utsågs till Folkets hus och parkers ”Ulla Billquist stipendiat” 2016.

Som liveartist är hon en av de mest hyllade för sin unika scennärvaro och kan göra vilken scen som helst till sin egen. Linnea låter sin publik komma riktigt nära, både genom sina starka och igenkännande låttexter och genom sitt personliga mellansnack. Det blir “på riktigt”, som hon själv skulle beskrivit det.

Utanför musiken har Linnea gjort uppmärksammade satsningar för jämställdhet och ledde bland annat Spotify Sveriges första egenproducerade podcast ”Equalizer” under tre säsonger där hon intervjuade kvinnliga musikskapare. Hon är också ambassadör för det internationella projektet ”Key Change”, ett nätverk och rörelse som jobbar för en mer jämställd musikindustri. Hon har också en egen bakgrund som konsertarrangör och drev under flera år den populära och banbrytande jamsession-klubben ”På Jam” i Malmö, hon var även chefskoordinator för Sthlm Jazz Fest 2010 – det år festivalen fick sin nuvarande form som en inomhusfestival.

Vid sidan av sin artistkarriär har Linnea blivit ett uppskattat sällskap hemma hos svenska folket genom prestigeuppdrag som programledare för Melodifestivalen 2020, återkommande programledare/reporter för Musikhjälpen och sommaren 2023 kunde vi höra henne avsluta årets ”Sommar i P1”.