Nojet skugga

Benjamin Ingrosso

Aktuellt med Benjamin Ingrosso

Inga kommande evenemang
En förstaplats i Melodifestivalen, listtoppande album, eget TV-program, utsåld turnéfinal…

En förstaplats i Melodifestivalen, listtoppande album, eget TV-program, utsåld turnéfinal på hemmaplan och nomineringar och vinster i både Grammis, Rockbjörnen, Kristallen och P3 Guld. Benjamin Ingrosso har redan ett imponerande CV och på bara några år har han vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister och personligheter.

Benjamin Ingrosso – Artist, producent & låtskrivare

Efter att ha tagit Sverige till Eurovision 2019 släppte han sitt listtoppande debutalbum ’IDENTIFICATION’ under hösten samma år. Och sedan dess har det bara gått fortsatt spikrakt uppåt för Benjamin. Under ett annorlunda 2020 höll han sig mer aktiv än någonsin. Han gjorde succé i Så Mycket Bättre, uppträdde i Late Night Concert två gånger, syntes på flera TV-galor och släppte sitt egna TV-program “Benjamins”. Som grädden på moset släppte Benjamin sitt andra album ”En gång i tiden” under 2021, vilket blev hans första på svenska. Samtliga spår på albumet tog sig in på Spotify Top 50 och för andra gången placerade sig Benjamin i toppen av albumlistan.

2022 var ett år som bjöd på fortsatt succé för Benjamin. Han kammade hem sin första Grammis som ”Årets artist”, utnämndes till ”Årets tv-personlighet” i Kristallen för första gången och till ”Årets manliga artist” i Rockbjörnen för fjärde gången. Han släppte även sitt tredje album ”Playlist” som även det toppade listorna på Spotify likt hans tidigare album.

Under 2022 uppträdde han live i Sverige under enbart tre noga utvalda tillfällen. Det blev en klubbspelning på Fållan vid Slakthusområdet i Stockholm, ett festivalframträdande på Lollapalooza, och sist men inte minst en hyllad dubbelkonsert på Konserthuset i Stockholm där han tillsammans med 70 musiker från Kungliga Filharmonikerna framförde ett flertal av sina egna låtar i en helt ny, unik tappning. En succéartat kombination där publiken aldrig ville sluta applådera för det fantastiska artisteri som Benjamin bjöd in till.