Nojet skugga

Aktuellt hos Nöjet

En vinterkväll med Peter Jöback!

Peter Joback artist julkonsert vinterkvall

Peter Jöback är redo att bjuda in till en krispig, gnistrande högtidskväll i gemenskap med den allra bästa musiken.

Nationalteaterns Rockorkester Turné 2018

Peter Jöback åker ut på stor arenaturné när årets allra finaste högtid står för dörren.

Det är otroligt nog hans första julturné sedan 2009, den 24 november är det turnépremiär i Göteborg på Scandinavium!

  • Det blir en poetisk och storslagen show som jag hoppas ger upphov till både eftertanke, glädje och definitivt till en varm gemenskap. Jag ser också fram emot att visa min publik var jag står idag, 20 år efter albumet ”Jag kommer hem igen till jul” som för mig blev början till en helt ny väg, både personligt och musikaliskt, berättar Peter Jöback.

Samarbetet 2002 med producenten Lars Halapi inför ”Jag kommer hem igen till jul” öppnade upp en ny musikalisk värld för Peter genom legendarer som Leonard Cohen, Joni Mitchell, Van Morrison och han fullkomligt knockades av musikens kraft.

  • Plattan och musiken jag introducerades till blev som en katalysator för mig till ett bättre liv. Idag har jag man och barn och står på en stabil grund – nu vill jag bygga väggarna och tornen, säger Peter Jöback.

Det för sin tid så nyskapande albumet ”Jag kommer hem igen till jul” har idag blivit en given del i de flesta svenska hem med över 600 000 sålda fysiska album och årligen över 10-tals miljoner streams. Titellåten är dessutom topp 10 varje år över mest spelade jullåtar i radion. 2019 kom filmen med samma titel, till viss del baserad på Peters egen historia där han spelade huvudrollen. Filmen fick en Guldbagge framröstad av publiken och har blivit en julklassiker som ses årligen på samtliga streamingtjänster.

Och nu är Peter Jöback redo att bjuda in till en krispig, gnistrande högtidskväll i gemenskap med den allra bästa musiken.

 

Turnéplan

Aktuella events