Nojet skugga

Pernilla Wahlgren

Aktuellt med Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren är en av våra mest folkkära artister, känd…

Pernilla Wahlgren är en av våra mest folkkära artister, känd för sin enastående röst och oöverträffade tonsäkerhet, sitt glada smittande leende och för sitt varma engagemang för familjen.

Född in i artistlivet

Pernilla föddes på julafton 1967 rakt in i artistlivet: mamma Christina Schollin och pappa Hans Wahlgren är båda skådespelare, samma karriärer delades även av farmor och farfar, liksom av farmors mor och far. Också bröderna Niclas och Linus Wahlgren har gått samma väg.

Sitt första större framträdande gjorde Pernilla redan i fyraårsåldern, när hon spelade mot sin mamma i tv-pjäsen Den längsta dagen. Sin första huvudroll gjorde hon som elvaåring i musikalen Annie på Folkan i Stockholm. Hon har medverkat i otaliga tv-program, både som skådespelare och programledare, hon har gjort succé i olika revyer och i musikaler som GreaseCatsSound of Music och Trollkarlen från Oz.

Som sångerska slog Pernilla igenom stort i Melodifestivalen 1985, med publikfavoriten Piccadilly Circus. Hon har medverkat ytterligare två gånger i Melodifestivalen, åren 2003 och 2010 och hon har under årens lopp också hunnit släppa sju studioalbum, det senaste, Beautiful day, kom 2006.

Pernilla har underhållit Sverige och svenskarna i fyra decennier med mängder av uppträdanden, sin populära blogg och podcast, storslagna musikaler, TV-program, barnteatrar och hennes sex studioalbum. På senare tid har Pernilla genom egna realityprogrammet ”Wahlgrens Värld” fått närmare en halv miljon människor att bänka sig varje torsdag för att vara med om nya galna upptåg i familjen Wahlgren.

Efter att ha firat sina 40 år på scen och 50 år på jorden i ett födelsedagskalas som pågick i ett och ett halvt år med 135 000 av hennes närmsta i föreställningen ”Kort, Glad & Tacksam” fick inte Pernilla Wahlgren nog. Åter igen intog hon scenen, nu med humorföreställningen ”Pernilla Wahlgren har Hybris” som gjorde sin sista vända hösten 2022.