Nojet skugga

Martin Stenmarck

Aktuellt med Martin Stenmarck

Inga kommande evenemang
Martin Stenmarck - Från hårdrockdrömmarna i pojkrummet, till Grammisvinst, Melodifestivalenvinst…

Martin Stenmarck - Från hårdrockdrömmarna i pojkrummet, till Grammisvinst, Melodifestivalenvinst och Rockbjörnenvinst.

Sångare och musikalartist!

Martin Stenmarck har definitivt gått en lång väg från sin uppväxt i en by utanför Örebro, dit hans familj flyttade när han var 12. Musik och artisteri stod alltid högt i kurs i hans släkt. Där finns fler artister, om man går bakåt i tiden. Martin själv ville som ung inget hellre än att repa med sitt band, ett Sagan om ringen-influerat hårdrockband som lyssnat för mycket på Led Zeppelin.

Snabbspolar man genom Martin Stenmarcks karriär får man en tydlig bild av en artistisk spännvidd som få svenska artister har. Från hårdrockdrömmarna i pojkrummet, till Grammisvinst, Melodifestivalenvinst, Rockbjörnenvinst och till våren 2018 där Stenmarck precis avslutat andra Sverigeturnén med sin kritikerrosade föreställning ”Syskonkärlek – räkna med bråk”. Den berättande monologen om att växa upp med 11 syskon, regisserad av Kristoffer Appelquist.

Oavsett vilket projekt han gått in i har scenen har alltid varit fokus, det är hans hemvist. Martin Stenmarck står aldrig still, han ser fram emot framtiden med spelningar, uppträdanden och att bryta ny mark både musikaliskt och artistiskt.