Nationalteaterns Rockorkester + Sator

Datum

Lördag 31 Augusti 2024
}

Start

18:00

Plats

Slottsskogsvallens Entrépark, Göteborg

Biljettleverantör: Nortic

Köp biljetter

Om eventet

Nationalteaterns Rockorkester + Sator

Nationalteaterns Rockorkester återvänder till Göteborg 31 augusti!

Denna gång på en helt ny konsertplats, nämligen Slottsskogsvallens Entrépark.

Linnéstaden, Majorna, Slottsskogen – mer Göteborg än så blir det knappast. Spelplatsen passar båda banden som ”hand i handske” och äntligen blir det en utomhuskonsert på den riktiga hemmaplanen.

Det blir helt klart en favorit i repris när bandet som berört generation efter generation med sin kultförklarade rock återvänder till Göteborg i sommar. “Livet är en fest”, “Hanna från Arlöv”, “Bängen trålar”, “Barn av vår tid”, är bara ett urval av de hits som detta legendariska band bjudit fansen på sedan starten 1978.

Med sig på denna konsert har dom det klassiska rockbandet Sator som med ett fokus på starka låtar och en glödande liveshow gör kvällen till en riktig rockfest!

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER
Nationalteatern var en svensk teatergrupp och är ett rockband, del av 1970-talets progg-rörelse. Ensemblen bildades 1969 och har sedan 1971 varit verksam med bas i Göteborg. Teatergruppen lade ner verksamheten 1993, medan man fortsatt med “rockorkestern” som bildades 1978.

Nationalteaterns Rockorkester består av:
Ulf Dageby – Sång och gitarr. Originalmedlem, låtskrivare och kompositör som bland annat gjort musiken till åtta BECK-filmer och mycket annat.
Håkan Nyberg – Trummor. Originalmedlem, spelat med allt och alla, bland annat Hasse Andersson, Björn Afzelius, Mikael Wiehe, Peps Persson och Solstollarna.
Håkan Svensson – Gitarr. Medlem sedan ca 25 år. Spelat med bland andra Louise Hoffsten och Stefan Andersson.
Ulf Vinyl Stenberg – Keyboards. Började i bandet runt 1995.
Mattias Hellberg – Sång. Medlem i drygt 20 år. Artist i eget namn men också som gitarrist i Håkan Hellströms band.
Kalle Gustafsson Jerneholm – Bas. Känd från The Soundtrack Of Our Lives och driver klassiska Svenska Grammofonstudion i Göteborg.
Matilda Sjöström – Sång. Känd från Göteborgsbanden Steget och Det Brinner. Sjunger även med Håkan Hellström.
Anders Möller – Gitarr och sång. Turnérade med the Few från 1981 och från 1995, sångare och gitarrist i Black Ingvars.

SATOR
Som en av Sveriges mest klassiska institutioner av kvalitativ rock behöver Sator inte någon närmare presentation. Grundade i Borlänge som Sator Codex redan 1981 och efter förkortningen till Sator 1987 har bandet stadigt jobbat sig in i och bevarat sin position som en ledande urkraft inom svensk rock. Med ett fokus på starka låtar och en glödande liveshow har bandet med sin avskalade ”rock & punk mash-up” bevisat album efter album och turné efter turné att Less ibland verkligen kan betyda More. Efter 20 års väntan släppte Sator hösten 2022 coveralbumet Return of The Barbie-Q-Killers, där man gör sina egna versioner av “obskyra” punklåtar. Med singeln ”Brown Eyed Son” adderar bandet ytterligare en låt till den redan digra listan av odödliga klassiker i bandets setlist.

Info & tider

Parkering och kommunikationer: Det finns flertalet parkeringar i anslutning till Slottsskogsvallens Entrépark, men dessa är väldigt begränsade vid större evenemang, vi hänvisar alltid i första hand att ta sig med kollektivtrafiken i Göteborg. Parkeringsavgift betalas på plats via parkeringsapp Parkering Göteborg. Västtrafiks app för kollektivtrafiken i Göteborg heter To Go och laddas ner via Google play och App store. Närmsta hållplats är Botaniska Trädgården alt Marklandsgatan.

Tillgänglighet: Personer med funktionsnedsättning går in via samma entré som övrig publik. Tänk på att komma i god tid! På grund av utrymningsskäl kan rullstolar endast stå på utmärkta rullstolsplatser. En ledsagare går med gratis på samma HCP-biljett.

Mat & Dryck: Det kommer att finnas mat- och dryckesservering på konsertområdet. Man får inte ta med egen mat och dryck/alkohol in på området.

Biljetter: Alla måste ha en giltig biljett för att komma in på konsertområdet. Förbered dig genom att ladda ner din biljett så att din QR-kod finns tillgänglig i entrén då internettanslutningen kan vara begränsad. Dina biljetter finns sparade på nortic.se, logga in med den mailadress du använt vid köpet. Biljetten kan ej avbokas. Biljetten ger endast tillträde till evenemanget en gång.

Information inför ditt besök: Paraplyer, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra får inte tas med in på konsertområdet. Husdjur lämnas hemma och barnvagnar likaså. Vi vill även uppmärksamma dig om att det inte går att ta med sig egna stolar in på området. Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget inte är inställt eller flyttat. Visitation sker vid insläpp. Genom inträde till vår arena godkänner du att bli visiterad.

Åldersgräns: 13 år, (18 år inne i serveringsområdet). Ej ok för yngre pga Miljö-och Hälsoskyddsnämndens krav om ljudnivåer. Tänk på att alla behöver giltig biljett.

Vi följer polisen och myndigheternas riktlinjer för större konserter och därmed kan saker och villkor ändras. Håll koll på vad som gäller inför ditt besök via nojet.se.

Alla tillfällen med Nationalteaterns Rockorkester & Sator