Västkusteffekten

Västkusteffekten

Komikerkollektivet Västkusteffekten ger sig ut på sommarturné igen! I år tar Mikael Tornving, Henrik Hjelt, Ann Westin och Tobias Persson med sig Anna Blomberg under helg ett (26-30/7) och Annika Andersson under helg två (3-5/8).

Dessa sex tungviktare inom svensk humor garanterar varma skratt och stor igenkänningshumor när de för tredje sommaren i rad intar sommarsverige.

Mikael Tornvings inslag med publikfrågor är givetvis ett stående inslag.

– För mig som är medelålders vit man är det ju den högsta formen av njutning att få förklara saker för människor som inte har mikrofon och kan ifrågasätta mig. Det får mig att känna mig rik och betydelsefull, jag älskar det, säger Mikael.

Tornving hälsar att han, precis som tidigare år, tar emot alla spörsmål men föredrar frågor om samhälle och historia. I de fall han inte kan svaret lovar han att låta trovärdig och vederhäftig, ungefär som en minister eller i alla fall som en ledamot i Landstingsfullmäktige. Kanske en suppleant.

– Som gammal soldatdotter känner jag mig verkligen hemma med grabbarna och då tänker jag främst på de före detta officerarna Micke Tornving och Henrik Hjelt. De vet hur man saluterar en kvinna. Och så spelevinken Tobias Persson, denna underbara ordekvilibrist. Anna Blomberg har jag beundrat sedan jag såg henne i kvarteret Skatan. Vi har skrattat mycket ihop. Tyvärr är alla mycket längre än jag. Mycket längre. Jag ser ut som en liten Jobbit.

Det var en av de roligaste turnéerna jag åkt på! Helt underbara ställen på västkusten och en fantastisk, heroisk publik som trots kyla och regn – ja ni minns väl förra sommaren? – gick man ur huse för att lyssna och skratta med oss. Jag känner mig som ett otåligt barn och vill bara åka iväg för att träffa alla igen, säger Ann Westin.

Med på turnén följer även Västkusteffektens egen hustrubadur, Henrik Olsson, som när han får en syl i vädret bjuder på musikalisk underhållning.

Medverkande: Tobias Persson, Ann Westin, Anna Blomberg (26-30/7), Henrik Hjelt, Mikael Tornving, Annika Andersson (3-5/8).
Hustrubadur: Henrik Olsson.

Mer info och biljetter på www.västkusteffekten.se